Tuesday, May 31, 2016

Kuinoalar çıtır çıtır

Bir önceki blog yazısında sizlerle çıtır kuinoayı nasıl hazırlayacağınızı paylaşmıştım. Bugün de çıtır çıtır kuinoalarla pratik ve çabukca hazırlayabileceğiniz sağlıklı atıştırmalık enerji topları yapımını paylaşacağım. Çıtır kuinoalarla hazırlayacağınız enerji toplarını her zaman yanınızda taşıyabilir, kahve veya çayınızın yanında birer ikişer tüketebileceğiniz atıştırmalıklar olarak kullanabileceğiniz gibi yoğun bir iş günü sonrası spora gitmeden önce enerji vermesi için de kullanabilirsiniz.


Malzemeler:
Medine hurması, 5 adet
Muz, 1/2 adet
Yer fıstığı, 1/2 bardak (ince kabukları ayıklanmamış)
Doğal fıstık ezmesi, 1/4 bardak
Tarçın, 1/2 çay kaşığı
Tuz, 1/4 çay kaşığı
Çıtır kuinoa (Dimyat Kuinoa), 1/2 bardak + enerji toplarını bulamak için
Susam, 1/2 bardak
Keten tohumu, 1/2 bardak
Dimyat Chia, 1/2 bardak

Hazırlanışı:




Hurma, muz ve fıstığı bir mutfak robotu yardımı ile  macun kıvamına gelene kadar çevirin.
Macun kıvamına gelmiş karışımı mutfak robotundan bir kaseye alın ve içerisine diğer malzemeleri ekleyin.


Malzemeleri bir kaşık yardımı ile iyice karıştırdıktan sonra ufak parçalar halinde elinize alarak top şeklini verebilirsiniz.


Bu şekilde hazırlamış olduğunuz enerji toplarını hindistan cevizi, kakao veya çıtır kuinoaya bulayarak ufak tefek lezzet farklılıkları yakalayabilirsiniz.






Enerji topları hazırlarken kullandığınız hurma, muz, fıstık, fıstık ezmesi, tarçın, tuz, susam, keten tohumu, Dimyat Chia ve Dimyat Kuinoa  gibi tüm malzemeler yoğun besin değeri olan son derece sağlıklı besinlerdir. Enerji topları içerisindeki bu karışım hem enerji, hem yüksek kaliteli protein hem sağlıklı yağ, hem de vitamin ve mineral kaynağı olarak en sağlıklı ara öğünü olarak kullanabilecekleriniz listesinde ilk sırayı almaya adaydırlar.

Afiyet olsun.



No comments:

Post a Comment